artikel

Satécroquet

Restaurant

Ingrediënten:

 • 6 gram gelatineblaadjes
 • 2 gram suiker van gember
 • 4 gram suiker van rode peper
 • 2 gram suiker van knoflook
 • 10 gram gesnipperde ui
 • 15 gram sesamolie
 • 4 gram sambal
 • 15 gram fijngehakte kemirinoten
 • 150 gram pindakaas
 • 200 gram gevogeltebouillon
 • 120 gram boter
 • 120 gram bloem
 • 20 gram gembersiroop
 • 20 gram zoete ketjap
 • 12 gram kikkoman-sojasaus
 • citroensap van een halve citroen
 • 70 gram in dunne plakjes gesneden rauwe shiitakes
 • 200 gram in kleine blokjes gesneden kipfilet
 • 20 gram ongezouten pinda’s
 • 30 gram geschaafde kokos

Bereidingswijze:
Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de sesamolie. Fruit hierin, zonder te kleuren, de gember, rode peper, knoflook en ui. Voeg de sambal toe en vervolgens de kemirinoten. Voeg meteen de pindakaas toe en verwarm alles tot de pindakaas gaat ‘schiften’. Voeg al roerend, beetje bij beetje, de koude gevogeltebouillon toe en laat zachtjes koken.

Smelt de boter in een pan. Voeg in één keer de bloem erbij. Roer goed met een rubberen spatel om een gladde massa te verkrijgen en laat gedurende 3 minuten koken om de bloem te laten garen. Voeg de pindakaasbouillon toe en breng de massa onder goed roeren aan de kook. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan de massa. Laat iets afkoelen.

Voeg de gembersiroop, zoete ketjap, Kikkoman-sojasaus en het citroensap toe. Meng alles goed met een rubberen spatel.

Voeg de shiitakes, kipfilet, ongezouten pinda’s en geschaafde kokos toe.Dek de massa af, laat snel afkoelen en plaats in de koelkast om te laten opstijven.Portioneer de salpicon, rol de porties in de gewenste vorm, en paneer ze.Frituur in olie van 180 °C.
Volgende week vrijdag een nieuw recept: Lamscroquetten met aubergine en fetakaas
Bestel dit boek nu met korting op Missethorecaboek.nl

Reageer op dit artikel