artikel

Bourgogne troef bij Mero

Restaurant

Ronald Inklaar en zijn compagnon Jeroen Smit hebben een uitgesproken voorkeur voor de Bourgogne. Zeker eenderde van de wijnkaart van visrestaurant Mero in Scheveningen komt uit deze beroemde Franse streek.

Bourgogne troef bij Mero

Hun belangrijkste doel aan tafel is dat gasten terugkomen. Ook als dat betekent dat ze soms wat minder omzet pakken. ‘Onze filosofie is upselling door downselling’, zegt Inklaar.

Als een gast een dure wijn kiest die niet bij het gerecht past, maar een goedkopere wel, dan zal Inklaar dat zeker aangeven. ‘Dat lijkt ons omzet te kosten, maar de gast denkt: hé, toch twintig euro bespaard. Hij zal eerder geneigd zijn een tweede fles, een dessertwijn of digestief te bestellen.’

Daarnaast werken halve flesjes erg goed bij Mero. Als aan een tafel maar één wijndrinker is, of de één wil rood en de ander wit, dan probeert Inklaar in plaats van een glas een half flesje te verkopen. ‘Zo kan de gast een andere wijn drinken dan onze huiswijn. Creëert voor ons extra omzet en voor de gast extra tevredenheid.’

Download hier een pdf van de wijnkaart van Mero

Reageer op dit artikel