artikel

De Keuken van Os en Peper, Zwolle

Restaurant

Parkeerservice, linnen op tafel, amuses tussen de gangen door, licht klassieke loungemuziek op de achtergrond en een cadeautje voor de vrouwelijke gast aan het eind van de avond. Dit alles draagt bij aan een avondje culinaire verwennerij in De Keuken van Os en Peper.

De Keuken van Os en Peper, Zwolle

‘Bij Os en Peper, onze eerste zaak aan de Ossenmarkt, hebben we een gastronomische grens bereikt die we graag verder willen ontwikkelen aan het Bethlehemkerkplein’, zegt eigenaar Hans Westerbeke. ‘De gerechten zijn bijzonderder en exclusiever. Een belangrijk element is de keukentafel voor zes personen, direct aan de pas gelegen, zodat de gasten de keukenbrigade aan het werk zien.’

Op de plek waar voorheen Het Wolhuys zat, richt chef-kok Wouter ten Hove, tevens medefirmant, zich op het hogere en het zakelijke segment. Voorheen stond hij achter de kachel bij Os en Peper. Hij maakt er plaats voor Rick de Jong, een jonge talentvolle kok met ervaring in topbedrijven, waaronder Lute in Ouderkerk a/d Amstel. Bjorn Westenberg is de maître-sommelier, zijn broer Bjorn is souschef. Voor wie thuis op restaurantniveau wil koken, is er De Winkel van Os en Peper aan de Menno van Coehoornsingel.

Bethlehemkerkplein 32. Tel. (038) 421 19 48. www.osenpeper.nl. Capaciteit: 35 zitplaatsen; terras 35. Prijsindicatie: hoofdgerechten €24,50 tot €39,50; achtgangen keukentafelmenu €89,50. Geopend di t/m za vanaf 18.00 uur; bij goed weer terras vanaf 12.00 uur. Zo/ma gesloten.

Reageer op dit artikel