artikel

Prego, Schiedam

Restaurant

Prego Vineria Trattoria is het Italiaanse zusje van het Schiedamse café Sjiek en het Rotterdamse restaurant Kip. ‘Kenmerkend voor deze drie-eenheid is de liefde voor het eten en de historische locaties’, zeggen de eigenaren Vincent van Ardenne, Martin Strik en Jeroen Zeeman.

Prego, Schiedam

Bij Prego worden traditionele Italiaanse gerechten gecombineerd met mooie wijnen, in de ambiance van een voormalige jeneverstokerij. Net als bij haar grote broers wordt in Prego uitsluitend gewerkt met eerlijke producten: biologische vlees en vis, streekproducten en seizoensgroenten. Door de koks worden ze op ambachtelijke wijze verwerkt om zo tot een pure smaakbeleving te komen.

Eén van de opvallendste aanpassingen in het interieur is de ruime open keuken op de eerste verdieping. De gasten kunnen meekijken en genieten van de kunsten van de ambachtelijke koks onder leiding van Sjoerd Haakman (r). ‘Een sfeervolle manier van koken, die typisch Italiaans kan worden genoemd.’ Bedrijfsleider Leon van der Burg (l) doelt op de boerse Italiaanse gerechten. ‘We bereiden alles, maar geen pizza.’ Bij Prego heerst een puur Italiaanse sfeer. ’s Zomers genieten de gasten van een prosecco op de terrasboot.

Lange Haven 24-26. Tel. (010) 426 89 48. www.pregoschiedam.nl. Capaciteit: 40 zitplaatsen; terrasboot 50. Prijsindicatie: hoofdgerechten €15,- à €20,-. Geopend ma t/m do vanaf 16.00 uur; vr t/m zo vanaf 12.00 uur.

Reageer op dit artikel