artikel

De Heerlyckheid Bredevoord, Bredevoort

Restaurant

Vestingstadje Bredevoort in de Achterhoek is verrijkt met koffierestaurant annex lunchroom De Heerlyckheid Bredevoord.

De Heerlyckheid Bredevoord, Bredevoort

Het is gesitueerd in een statig pand, dat dateert uit 1613 en waar zich in 1947 een bakkerswinkel vestigde. Het interieur is nog origineel en compleet. Nicole Prinsen zet er nu de lekkerste koffie. In de oude ‘zondagse kamer’ serveert zij de koffie met appeltaart of muffins, vers bereide broodjes en soepen. Maaltijdsalades en ambachtelijk boerenijs worden later dit jaar in het assortiment opgenomen.

De Heerlyckheid Bredevoord is een lang gekoesterde wens van de uitbater. Zij volgde een baristatraining bij Hesselink Koffie en raakte zo bedreven in de bereiding van espresso, cappuccino en latte macchiato. Veel publiek trekt Nicole Prinsen van het fenomeen Bredevoort Boekenstad, elke derde zaterdag van de maand, en van de internationale boekenmarkten. De zaak is voorzien van een terras, idyllisch gelegen naast de oude St. Joriskerk.

Markt 1a. Tel. (0543) 45 21 51. Capaciteit: 20 zitplaatsen; terras 22. Prijsindicatie: koffie €1,80; soep vanaf €3,75; broodjes vanaf €4,50. Geopend wo t/m za 10.00 tot 18.00 uur; zo 11.00 tot 18.00 uur.