artikel

De Prins, Buren

Restaurant

Na een grondige verbouwing is De Prins weer klaar om gasten te ontvangen. Het restaurant en de drie hotelkamers zijn gerestyled in een frisse nieuwe stijl met een knipoog naar de historie van het pand en de band tussen Buren en het koningshuis.

De Prins, Buren

Een nieuw jong team staat onder leiding van restaurantmanager Milou Rietveld en chef-kok Edo van der Veer (foto). Ze vinden het belangrijk dat gasten gemakkelijk binnenlopen. Of het nu is voor een kop koffie, een dagschotel of een driegangenmenu met een uitgelezen wijn. Kwaliteit leveren in een ontspannen sfeer, is het streven.

Edo: ‘We werken met de seizoenen en met producten uit de streek, zoals het biologische brood van zorgboerderij Thedinghsweert en appelsap van De Hoenderik.’ Milou vult aan: ‘Dit pand heeft absoluut allure. Vierhonderd jaar geleden werden hier al gasten ontvangen die te paard op doorreis waren. Ook toen heette het De Prins. En de plek is prachtig, pal aan de rivier de Korne. We zijn er hartstikke trots op dat we de traditie van vierhonderd jaar horecabestemming mogen voortzetten.’

Peperstraat 25. Tel. (0344) 57 12 61. www.restaurantdeprins.nl. Capaciteit: 60 zitplaatsen; terras 40; 3 hotelkamers. Prijsindicatie: hoofdgerechten €13,50 à €20,-; driegangenmenu €29,50; tweepersoonskamer €125,- inclusief ontbijt. Keuken dagelijks geopend 12.00 tot 21.30 uur.

Reageer op dit artikel