artikel

Emotioneel afscheid van Brouwerskolkje**

Restaurant

Tweesterrenkok Moshik Roth heeft op 14 april voor de laatste keer in de keuken van ’t Brouwerskolkje gestaan. Een dag later presenteerden de chef, zijn vrouw Els en zakenpartner Salem Samhoud hun nieuwe onderkomen in Amsterdam tijdens het eerste van vier sneakdiners.

Emotioneel afscheid van Brouwerskolkje**

‘De afgelopen 24 uur waren heel emotioneel’, liet Roth op 15 april weten tijdens het eerste sneakdiner in zijn nieuwe onderkomen aan de Oosterdokkade in Amsterdam. Op 14 april kwamen gasten nog een keer naar ’t Brouwerskolkje in Overveen. Er klonken spontane speeches en het glas werd geheven op het nieuwe avontuur van Roth en zijn vrouw.

De tweesterrenkok verruilt ’t Brouwerskolkje deze zomer voor &samhoud places, een restaurant en loungeconcept waar inspiratie en verbinding centraal staan. Hij werkt sinds vorig jaar samen met adviesbureau Samhoud. Hun slogan: ‘Together we build a brighter future.’

De chef liet op 15 april in Amsterdam weten ‘klaar te zijn voor de wereld.’ Hij wil met &samhoud places het beste restaurant ter wereld worden. Verder streeft hij ernaar om gezond voedsel te ontwikkelen voor zieken, kinderen en ouderen.

De locatie in Amsterdam, pal naast het Double Tree Hotel, is momenteel volop in aanbouw. ‘De vloer is vrijdag gestort. Er is nog geen stromend water en ook nog maar een electriciteitspunt’, laat een woordvoerder van Samhoud weten. Wanneer het restaurant precies open gaat, kan ze nog niet aangeven. ‘Komende week wordt cruciaal.’

Artiest

Het sterrenrestaurant komt op de eerste verdieping van het pand. ‘We bouwen het rond Moshik, hij is de artiest’, aldus een woordvoerder van Samhoud. De chef gaat koken vanuit een semi-open keuken achter glas met een chefs table.

Op de benedenverdieping komt het loungedeelte met daarin de brandstore van Samhoud. Hoe dat concept er precies uitgaat zien, is nog niet bekend. De gasten tijdens de vier sneakdiner in de week van 15 april wordt om imput gevraagd tijdens workshops.

Tijdens het eerste sneakdiner kregen de genodigden drie gerechten en enkele amuses geserveerd. Vaste gasten, vrienden, buren, pers en relaties van Samhoud behoorden tot de genodigden. Ook bevriende chef Jacob Jan Boerma (De Leest, Vaassen) was te gast. Hij hoopt Roth vooral internationale gasten gaat aantrekken met zijn nieuwe concept.

Reageer op dit artikel