artikel

Fotoreportage: Jonnie Boer in Portugal

Restaurant

Jonnie Boer was recent in Portugal waar hij deelnam aan a Tribute to Claudia, het meest prestigieuze kookevent van Portugal. Jonnie en Thérèse vertrokken naar Albufeira om er voor bijna negentig man een compleet Librije-diner te verzorgen. Misset Horeca mocht mee en zag niet alleen de totstandkoming van het achtgangendiner met bijpassende wijnen, maar ook de adoratie voor de Nederlandse topkok.

Fotoreportage: Jonnie Boer in Portugal

Steeds vaker worden Nederlandse sterrenkoks gevraagd om te koken in het buitenland. En dat geldt niet alleen voor de absolute top: Sergio Herman en Jonnie Boer. Ook de belangstelling voor tweesterrenkoks uit ons land neemt toe. Jacob Jan Boerma, Ron Blaauw, Moshik Roth. Zo maar een paar namen van steeds vaker gevraagde koks.

Jonnie Boer was recent in Portugal waar hij deelnam aan a Tribute to Claudia, het meest prestigieuze kookevent van Portugal. Samen met een team, bestaande uit de zwarte en witte brigade, vertrokken Jonnie en Thérèse naar Albufeira om er voor bijna negentig man een compleet Librije-diner te verzorgen.

» Bekijk hier een videoreportage

Misset Horeca mocht mee en zag niet alleen de totstandkoming van het achtgangendiner met bijpassende wijnen, maar ook de adoratie voor de Nederlandse topkok. Zo keek de met twee Michelinsterren bekroonde huiskok van hotel Vila Yoja, de Oostenrijker Dieter Koschina, nieuwsgierig mee over de schouder van Boer om er aan toe te voegen dat de Zwolse kok bij de top-10 van de wereld behoord. Ook de Duitse veteraan Heinz Winkler – in het bezit van twee sterren – was lyrisch over Boer. Winkler is de eerste Duitse chef die ooit drie Michelinsterren behaalde.

Voor Boer werd het een succesvolle avond. Een goede voorbereiding, het nodige improviseerwerk en een heldere ‘handen-en-voeten-briefing’ voor het Portugese personeel zorgden voor een geslaagd diner. Een avond waarbij De Librije en de Hollandse culinaire keuken op de kaart werden gezet in de Zuid-Portugese Algarve. Een fotoverslag van Jonnie Boer in Portugal.

» Bekijk hier fotoreportage deel 2