artikel

Het Savarijn, Nijmegen

Restaurant

De diepere psychologie van het restaurantinterieur’ noemt Nic van Lokven de metamorfose van Het Savarijn. De zwarte tafelbladen zijn vervangen door donkerbruine iets grotere (minder last van de poten!) exemplaren met kersenhout ‘inleg’, de witte muren geverfd in de warme tinten abrikoos en oranje.

Het Savarijn, Nijmegen

De nieuwe vloerbedekking is dikker, en de vijfentwintig jaar oude chromen stoelen zijn nieuw gestoffeerd met een dikke, speelse ribstof. Vijfentwintig jaar geleden begon Van Lokven samen met zijn vrouw Ineke Het Savarijn, een chic eetcafé voor een jonge doelgroep. Kaal en strak was toen in de mode. Een kwart eeuw later is Het Savarijn uitgegroeid tot een van de toprestaurants van Nederland. Het jeugdige publiek is ouder geworden en stelt andere eisen aan het interieur.

‘Mensen kregen genoeg van onze ‘kantoortuin’ met zwart meubilair en chromen meubels,’ aldus van Lokven. Zonder dat de gast er veel van heeft gemerkt, is de cocoonwaarde van het restaurant flink toegenomen. Van Lokven: ‘Het is een verbetering die mensen niet zien, maar wel voelen.’ Zelfs de impopulairste plek in het restaurant is plots een veelgevraagd nisje.

Van der Brugghenstraat 14. Tel. (024) 323 26 15. www.savarijn.nl. Capaciteit: 70 zitplaatsen, terras 40. Prijsindicatie: driegangenmenu €33,50; huiswijn €20,00. Geopend ma t/m za. Za alleen diner.

Reageer op dit artikel