artikel

Klein Fornuis, Leidschendam

Restaurant

George Longhitano heet gasten welkom in Klein Fornuis, het restaurant dat is gesitueerd aan het sluisje aan de Vliet in Leidschendam.

Klein Fornuis, Leidschendam

Na zijn opleiding aan hotelschool Ter Duinen in het Belgische Koksijde deed Longhitano bijna tien jaar ervaring op in toprestaurants en hotels, waaronder La Rive en het Amstel-hotel in Amsterdam, Parkheuvel en het Hilton-hotel in Rotterdam en Radisson SAS Schiphol. Zijn laatste baan was als salesmanager bij Sodexo Prestige.

Nu is zijn droom uitgekomen: een eigen restaurant. Rechterhand is kok Peter van der Wilk, die ook de cateringtak van Klein Fornuis runt. Van der Wilk kan bogen op een lange staat van dienst in restaurants in België en Nederland. Zijn signatuurgerecht: op de huid gebakken kabeljauw met crème van cèpes, spinazie, ravioli met ossenstaart en serranoham, met een jus met morilles.

Sluisplein 9. Tel. (070) 301 04 51. www.kleinfornuis.nl. Capaciteit: 24 zitplaatsen. Prijsindicatie: hoofdgerechten €21,50; driegangenmenu €32,50; proeverij Klein Fornuis

Reageer op dit artikel