artikel

Recept Barbecuesaus

Restaurant

Ingrediënten voor 2 potten van 350 ml:

 • 1 grote ui
 • 2 tenen knoflook
 • 1 stengel bleekselderij
 • 3 verse perziken
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 blik tomaatstukjes
 • 1 eetlepels tomatenpuree
 • 1 dl appelazijn/ciderazijn
 • sap van 1 citroen
 • 100 gram bruine basterdsuiker
 • 2-3 theelepels hot peppersauce (tabasco
 • 1-2 eetlepels mosterd
 • 1 theelepel gemalen piment
 • 2 laurierblaadjes

Benodigheden:
Twee potten van 350 ml met twist-off deksel.

Bereidingswijze:
barbecuesausPel en snipper de ui en de tenen knoflook. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengel in kleline blokjes. Trek het velletje van de perziken en snijd ze in kleine blokjes. Verwarm de olijfolie in een braadpan en fruit de ui, knoflook en bleekselderij zachtjes aan. Schep de perzik en tomaatstukjes met vocht erdoor.

Voeg de tomatenpuree met de azijn, het citroensap, de basterdsuiker, hot peppersauce, mosterd, piment en de laurierblaadjes toe. Meng alles goed door elkaar en breng het geheel roerende aan de kook. Laat het geheel 30-45 minuten zachtjes koken tot een dikke saus ontstaat. Pureer het geheel met een staafmixer en laat de saus nog even pruttelen.

Als de potten niet zijn afgewassen in de afwasmachine was de pot met deksel dan af in heet water met soda, spoel ze goed af en laat ze tot gebruik omgekeerd uitlekken op een schone theedoek.

Zet de potten rechtop op de theedoek en vul de potten tot aan de rand met hete barbecuesaus. Sluit de pot direct af en zet de pot 5 minuten op z’n kop. Keer de pot weer en laat de barbecuesaus afkoelen. Plak er een etiket met naam en bereidingsdatum op. De barbecuesaus is in de koelkast nog zeker 2-3 weken te bewaren.

Gebruik:
Bestrijk drumsticht, spiesen met varkensvlees, entrecotes of hamburgers royaal met de barbecuesaus en olie en rooster ze boven een gloeiend houtskoolvuur bruin en gaar. Of serveer de saus bij het geroosterde vlees.

Bereidingstijd:
ca. 1 uur.

Reageer op dit artikel