artikel

Serre Restaurant, Amsterdam

Restaurant

Serre Restaurant, inspired by Ciel Bleu. Zo heet het nieuwe restaurant van hotel Okura Amsterdam.

Serre Restaurant, Amsterdam

Een porseleinen kroonluchter en een indrukwekkend wijnmeubel zijn de eyecatchers in het interieur; het loungeterras kijkt uit op het Amstelkanaal. Het eigentijdse restaurant met half open keuken serveert luxe ontbijt, lunch en diner. Een breed publiek kan er kennismaken met de basis van Ciel Bleu, de tweesterrenkeuken van het Okura.

Chef de cuisine is Marc van der Tang (foto), voorheen werkzaam als souschef bij Ciel Bleu. Onder zijn leiding laat de keukenbrigade zich inspireren. De kaart bevat zowel klassiekers als innovatieve gerechten en vormt een internationale smeltkroes. De kwaliteit en uitvoering zijn in de stijl van Ciel Bleu, de presentatie is luchtig.

Daarnaast introduceert Marc van der Tang Serre’s Bentobox. Met deze luxe en trendy lunchbox kunnen gasten binnen 50 minuten een volledige lunch van vis-, vlees- en groentegerechten en een dessert nuttigen. ,,De Bentobox wordt veel besteld, het blijkt een succesvol concept voor zakenmensen’’, zegt marketingmanager Tamara Tong Sang. ,,Serre maakt de culinaire tempel van het Okura compleet.’’

Ferdinand Bolstraat 333. Tel. (020) 678 71 11. www.okura.nl. Capaciteit: restaurant 52 zitplaatsen; terras 50. Prijsindicatie: driegangenmenu Bibendum €35,-; driegangenlunch Bentobox €34,50 of €39,- inclusief glas wijn. Dagelijks geopend 07.00 tot 23.00 uur.

Reageer op dit artikel