artikel

Videobouwjournaal ’t Schulten Hues (2)

Restaurant

In het tweede bouwjournaal zien we bouwvakkers in de rol van slopers. Met zwaar geschut worden muren en vloeren verwijderd. Een team van ruim vijftien man sterk stript het volledige monumentale pand in het centrum van Zutphen.

Voor het ondernemerspaar Peter Gast en Jacqueline van Liere geeft de aanwezigheid van de ambitieuze vakmensen een goed gevoel. Ruim twee jaar praten met de lokale overheid gingen vooraf aan de verbouwing van het pand.

Het nieuwe restaurant krijgt zo’n 45 couverts, een wijnsuite voor tien personen en een ruimte voor gezelschappen tot veertig man. Maar alles gaat stapsgewijs, om het zo behapbaar te houden. ‘Laat me eerst maar eens de rekeningen zien, dan ga ik de balans opmaken’, motiveert Gast de gefaseerde opbouw van het restaurant en het kook- en bedieningsteam.

De bank overtuigen was geen probleem. ‘De bank weet dat we op de huidige locatie wegsukkelen in de zomer. Daar wil ik van af. Samen kwamen we tot de conclusie dat het plafond in het huidige pand is bereikt. Dat is deze stap logisch’.

Bekijk hier ook het eerste bouwjournaal…

Reageer op dit artikel