artikel

Mario Ridder hoopt op nieuwe derde ster

Restaurant

Mario Ridder, chef van tweesterrenrestaurant De Zwethheul in Schipluiden, hoopt dat Nederland op 26 november een nieuwe derde ster krijgt. Hij weet zelf al een beetje hoe het voelt als souschef van Cees Helder toen deze in 2002 zijn derde ster kreeg voor Parkheuvel. Hij wil zichzelf echter geen kanshebber noemen. ‘Dat wekt valse verwachtingen.

Mario Ridder hoopt op nieuwe derde ster

Michelin heeft ervoor gekozen om na zes jaar weer een evenement te organiseren rondom de presentatie van de nieuwe gids. Betekent dit de komst van een nieuw driesterrenrestaurant
‘Volgens mij is er geen verband. Al hoop ik het wel. Die vraag moet je eigenlijk stellen aan Werner Loens van Michelin. Ik weet dat elke tweesterrenchef is uitgenodigd voor de bijeenkomst. Zelf ben ik er overigens niet bij maandag in Maastricht. Heb afgezegd. Waarom? Ik houd niet van feestjes…’

Is De Zwethheul een serieuze kanshebber voor een derde ster?
‘Dat weet ik niet. Dat ga je niet over jezelf zeggen, dat wekt valse verwachtingen.’

Welke collega komt in aanmerking voor een derde ster?
‘In theorie elke chef die momenteel twee sterren heeft. Ik heb natuurlijk voorkeuren, maar die ga ik hier niet uitspreken. Eigenlijk vind ik dat je mij die vraag niet mag stellen. Wat wil je dat ik zeg over mijn collega’s? Er is maar een partij die het weet en dat is Michelin.’

Jouw geheimtip: welk restaurant krijgt zijn eerste ster?
‘Ook nu ga ik geen namen noemen. Iedereen die zijn stinkende best doet en een inspecteur over de vloer heeft gehad, maakt kans. Ga je me ook nog vragen wie een ster verliest? Ik hoop dat Michelin objectief is en dat het instituut zich niet laat leiden door economische redenen. De kwaliteit op het bord moet de doorslag geven. Dat is waar ik op hoop.’

Reageer op dit artikel