artikel

Uitdagingen in foodservice over de tong tijdens Foodservice Awards 2014

Restaurant

Blurring, de opkomst van kleine spelers en buitenlandse horecaformules. Deze trends komen aan bod tijdens de Foodservice Awards op 1 december 2014 in Noordwijk. Onder leiding van dagvoorzitter Jan-Willem Grievink discussiëren fabrikanten, grossiers en horeca-outlets over de uitdagingen in foodservice. Daarnaast zijn er verschillende awards te verdelen.

Uitdagingen in foodservice over de tong tijdens Foodservice Awards 2014

Maar liefst zestien awards zijn er dit jaar te verdelen tijdens de tweede editie van de Foodservice Awards. Misset Horeca organiseert dit evenement in samenwerking met Foodservice Instituut Nederland (FSIN) en EFMI Business School. De laatste doet onderzoek en schrijft het rapport. Daarmee brengen de drie partijen de foodservicemarkt in kaart. ‘We meten de gevoelstemperatuur’, aldus Jan-Willem Grievink, directeur van FSIN. De onderlinge beoordelingen monden uit in awardtoekenningen. Grievink is als adviseur verbonden aan de Foodservice Awards. Op 1 december is hij in Huis ter Duin in Noordwijk dagvoorzitter. Samen met hoofdredacteur van Misset Horeca Martine Zuil en redacteur Bianca Roemaat presenteert hij de avond. Het thema is ‘Uitdagingen in de foodservice’. Hierover vindt een debat plaats met een panel bestaande uit een grossier, een leverancier en een horeca-outlet.

 

Blurring

Het panel praat over stellingen die aansluiten bij trends in de markt. Zoals blurring (vervagen van grenzen tussen retail, speciaalzaak en horeca), de opkomst van kleine leveranciers, de opmars van buitenlandse fast casual-formules, de invloed van citymarketeers op de horeca en out of the box-denken in de horeca.
Verder zullen de aanwezige gasten onder leiding van tafelvoorzitters aan tafel verder praten over stellingen die aansluiten bij de eerder genoemde thema’s. Verschillende topmanagers uit de horeca zoals Ad Schaap (Berenholding), Bart van den Nieuwenhof (La Place), Bernard Lensink (Landgoed Duin & Kruidberg), Jan Geenemans (Gauchos), Iwan Groothuis (Exploitatiemaatschappij 
De Krim Texel), Paul Vermaat (Vermaat Groep) en Stephan Stokkermans (Huis ter Duin) voeren als tafelvoorzitter de discussies aan.

 

Challenger of the year Award

In aansluiting op de trend dat kleine spelers in opkomst zijn op de leveranciers- en grossiersmarkt, is er een nieuwe award in het leven geroepen voor een kleine speler in de foodservicemarkt: de Challenger of the year Award. Deze prijswinnaar heeft potentie om de grote partijen te prikkelen en wellicht op termijn van de troon te stoten. De genomineerden zijn: Zorgboodschap, Oregional en Happy Italy. Ze zijn beoordeeld door de deelnemers aan het onderzoek op innovativiteit, groeipotentie en operational excellence.

 

Maatschappelijk verantwoord

De tendens om meer maatschappelijk verantwoord te werken, is eveneens vertaald naar een award voor de speler in de foodserviceketen die volgens de jury het beste omgaat met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarvoor zijn er drie genomineerden: grossier Bidvest Deli XL, horecaformule La Place en fabrikant Henri.
Een jury onder leiding van Grievink heeft deze nominaties samengesteld. ‘Alle drie hebben ze mvo in de haarvaten van hun bedrijf zitten. Ze zijn al langer bezig hiermee en denken voortdurend na over hoe die beter kan. La Place heeft mvo laagdrempelig en transparant gemaakt. Henri is trendsetter in het gebruik van mvo-producten en weet ook afnemers te overtuigen. Bidvest Deli XL heeft duurzaamheid in alle gelederen en weet daarbij respect van haar afnemers en leveranciers af te dwingen.’
Tijdens het evenement op 1 december kunnen de aanwezigen meestemmen over wie de prijs moet krijgen.

 

Diner met Noma-inslag

Tijdens de feestelijke uitreiking op 1 december 2014 van de Foodservice Awards zal Claus Meyer, mede-oprichter van sterrenrestaurant Noma in Kopenhagen, als spreker optreden. Het diner dat de brigade van Huis ter Duin in Noordwijk op deze avond serveert, is geïnspireerd op zijn denkwijze over werken met lokale producten. Zo laat executive chef banqueting Walter Rietbergen weten. ‘We gebruiken de Noordwijkse omgeving. Zoals duinbes, honing en natuurlijk al het moois uit de zee.’
Wilt u deze avond bijwonen? Stuur dan uw verzoek naar 
foodserviceawards@reedbusiness.nl

Reageer op dit artikel