Gault&Millau 2017: de complete ranglijst vanaf 17 punten

Gault&Millau 2017: de complete ranglijst vanaf 17 punten

Bekijk nu op Missethoreca.nl de complete Bijzonder tot Onbetwistbare Top van Gault&Millau 2018.

PuntentotaalNaam bedrijfPlaats bedrijf
 19,5 Inter Scaldes Kruiningen
 19,5 De Librije Zwolle
 19 Tribeca Heeze
 19 De Leest Vaassen
 18,5 De Kromme Watergang Hoofdplaat
 18 Ciel Bleu (Hotel Okura) Amsterdam
 18 Librije's Zusje Amsterdam
 18 Vinkeles (The Dylan) Amsterdam
 18 Lindenhof Restaurant met Suites Giethoorn
 18 Parkheuvel Rotterdam
 18 Treeswijkhoeve Waalre
 18 Groene Lantaarn Zuidwolde
 17,5 La Rive (Amstel Hotel) Amsterdam
 17,5 Vermeer Amsterdam
 17,5 @moshik Amsterdam
 17,5 Pure C Cadzand
 17,5 Bij Jef Den Hoorn
 17,5 't Nonnetje Harderwijk
 17,5 Beluga Loves You Maastricht
 17,5 Bokkedoorns Overveen
 17,5 FG Restaurant Rotterdam
 17,5 Joelia Rotterdam
 17 Schulten Hues Zupthen
 17 Taiko Asian Cuisine by Schilo Amsterdam
 17 Bord'Eau Amsterdam
17 Le Restaurant Amsterdam
17 Kasteel Heemstede Houten
17 Lindehof Nuenen
17 Fred Rotterdam
17 Wollerich Sint-Oedenrode
17 Leuf Ubachsberg
17 De Nederlanden Vreeland
16,5 RIJKS Amsterdam
 16,5 Spetters Breskens
 16,5 Perceel Capelle a/d IJssel
 16,5 HanTing Cuisine Den Haag
 16,5 Zarzo Eindhoven
 16,5 Da Vinci Maasbracht
 16,5 Aan de Zweth Schipluiden
 16,5 Restaurant Hotel Merlet Schoorl
 16,5 Valuas Venlo
 16,5 Meliefste Wolphaartsdijk
 16 Noble Den Bosch
 16 Herberg Onder de Linden Aduard
 16 Aan de Poel Amstelveen
 16 Bolenius Amsterdam
 16 Bordewijk Amsterdam
 16 Halvemaan Amsterdam
 16 Lastage Amsterdam
 16 The White Room by Jacob Jan Boerma Amsterdam
 16 Yamazato (Hotel Okura) Amsterdam
 16 Apicius Bakkum
 16 De Heeren van Harinxma Beetsterzwaag
 16 Het Koetshuis Bennekom
 16 Wolfslaar Restaurant Breda
 16 AIRrepublic Cadzand Bad
 16 La Provence Driebergen - Rijsenburg
 16 Wiesen Restaurant Eindhoven
 16 De Zwaan Etten-Leur
 16 l'Atelier Gulpen
 16 Ratatouille Food & Wine Haarlem
 16 De Kromme Dissel Heelsum
 16 Lucas Rive Hoorn
 16 Hemelrijk restaurant Hulst
 16 De Burgemeester Linschoten
 16 't Amsterdammertje Loenen a/d Vecht
 16 Chateau Neercanne Maastricht
 16 Restaurant Rotisserie Tout á Fait Maastricht
 16 Latour (Grand Hotel Huis ter Duin) Noordwijk aan Zee
 16 Cordial Oss
 16 Jaimie van Heije Ouderkerk a/d Amstel
 16 Niven Rijswijk
 16 ONE Roermond
 16 FG Food Labs Rotterdam
 16 De Vrienden van Jacob Santpoort-Noord
 16 La Trinité Sluis
 16 Aubergine Steyl
 16 Podium onder de Dom Utrecht
 16 Chateau St. Gerlache Valkenburg a/d Geul
 16 Villa la Ruche Voorburg
 16 Bretelli Weert
 16 PUUR Zee Restaurant by Imko's Wijk aan Zee
 16 Katseveer Wilhelminadorp
 16 Mijn Keuken Wouw

Meer over GaultMillau 2018 in het speciale dossier...

Inter Scaldes
Inter Scaldes van Jannis en Claudia Brevet staat opnieuw op 19,5 punt in GaultMillau 2018.

GaultMillau 2018 – feiten en cijfers

  • De Gault&Millau-gids 2018 telt 35 nieuwe vermeldingen; 25 restaurants zijn uit de gids verdwenen.
  • Stijgers: 57, waarvan 1 met 3 punten, 5 met 2 punten, 1 met 1½ punt, 37 met 1 punt en 13 met ½ punt
  • Dalers: 16, waarvan 1 met 4,5 punten, 1 met 2 punten, 8 met 1 punt en 6 met ½ punt
  • De eredivisie (16 punten en hoger) telt 84 restaurants, evenveel als vorig jaar.
  • De absolute top telt 4 restaurants. De Librije, Manoir Restaurant Inter Scaldes, (beide 19,5), De Leest, Tribeca (beide 19 punten).
  • Speciale aandacht voor duurzame restaurants – speciale Duurzaam Restaurant van het Jaar Award naar restaurant Vuurtoreneiland in Amsterdam.
  • Speciale aandacht voor Aziatische restaurants (37) en visrestaurants (20).
  • Ruim 240 Prijs | Plezier restaurants in de gids – max. 40 euro voor 3-gangenmenu.
  • 35 nieuwe restaurants, met Le Restaurant (17 punten – opnieuw in de gids), AIRrepublic (16 punten), The French Connection, De Jong en Voltaire (15 punten) als hoogst genoteerde nieuwkomers.
  • 22 restaurants Veelbelovend: volgend jaar stijging mogelijk als de lijn van dit jaar wordt voortgezet.
  • Belangrijke dalers: De Leest, De Vierbannen (i.v.m. chefwisseling), Joelia, Bord’eau (i.v.m. chefwisseling), Da Vinci, Aan de Poel, Bolenius
  • Belangrijke stijgers zijn o.a.: Tribeca, De Groene Lantaarn, &moshik, Damianz, Beulings, BAK en De Kas.
  • Met 3 punten gestegen: Damianz (van 12 naar 15)
  • Belangrijkste Awards: Chef van het Jaar: Jarno Eggen (De Groene Lantaarn) en Talentvol Chef van het Jaar: Dennis Huwaë (Daalder).