blog

19 stevige concurrenten

Restaurant

De kogel is door de kerk. De organisatie van de Bocuse D’Or Europe heeft officieel bekend gemaakt welke landen mee mogen doen aan de Europese finale op 7 en 8 juni 2010. Nederland is erbij. Ons land is een van de 20 landen die in Génève gaat strijden voor een plek in de mondiale finale op 25 en 26 januari 2010 in Lyon. De beste 12 gaan door.

19 stevige concurrenten

Het systeem is vergelijkbaar met het voetbal. Nederland heeft –om in voetbaltermen te blijven- een zware poule gekregen. Er staan 19 stevige concurrenten tegenover de Nederlandse deelnemer, Marco Poldervaart. Vooral van de Scandinavische chefs is tegenstand te verwachten. Ze hebben op de laatste Bocuse D’Or laten zien dat ze keien zijn in het wedstrijdkoken. Ook steken ze er veel energie en geld in.

Poldervaart blijft nuchter en reëel. Een echte Fries. ‘Er zijn natuurlijk elk jaar sterke kandidaten aanwezig. Maar in het verleden behaalde resultaten, geven geen garantie voor de toekomst.’ Kijk, dat is de instelling. Poldervaart gaat uit van zijn eigen kracht. En hij heeft er vertrouwen in dat het goed komt.

Ik denk –net als veel insiders- dat Marco een goede kandidaat is voor Nederland. Hij is een bedreven wedstrijdkok, een slimme ondernemer en uiterst creatief. Bovenal kent hij de Bocuse D’Or van de vorige Europese en mondiale editie waar hij coach was. Dus hij beschikt over inside Information. Daarmee kan hij goed beslagen ten ijs komen. Ook tegenover de Scandinaviërs.

Bianca Roemaat

Eerder verschenen:

Reageer op dit artikel