blog

Maatwerk

Restaurant

De wedstrijd in Lyon komt steeds dichterbij. Op 27 januari is het zo ver. Dan koken Wim Klerks en Ronald Bellaart hun vis-en vleesgerecht voor de internationale jury. De laatste weken wordt er volop getraind. Details zijn belangrijk. Wim heeft zin in 27 januari. Hij ziet de wedstrijd als een puzzel en de komende weken vallen de puzzelstukjes steeds meer op hun plaats.

Maatwerk

Op 30 december kwamen Wim, Ronald en coach Marco bijeen. Alle materialen waarmee de gerechten worden gepresenteerd, waren voor het eerst allemaal voor handen. Ze werden uitgetest en bijgesteld.

De presentatie staat dus bijna. Ook zijn de gerechten gekookt en doorgeproefd door André van Doorn, topkok en jurylid in Lyon. Ook die naderen hun finishing touch. Al weer een puzzelstukje dat past.

Nu komt het nog aan op het koken op tijd. In totaal heeft het team vijf uur in Lyon om de gerechten te maken. Om op tijd te trainen gaat Ronald in 3,5 uur twee garnituren maken.

Ondertussen puzzelt Wim vrolijk verder. Voor het vervoer van de wedstrijdspiegels heeft hij eigenhandig een kist getimmerd zodat de glazen platen veilig vervoerd kunnen worden. Dat is wat je noemt maatwerk.

Reageer op dit artikel