blog

Puzzel

Restaurant

De vakantie is achter de rug en het wedstrijd-team is in september weer vol nieuwe energie aan de slag gegaan. Er zijn inmiddels wat dingen veranderd.

Puzzel

Ook anders is de opdracht. Geen gerechten op een bord maar twee schotels. Dat vergt een andere presentatie. Het team is daarom druk op zoek naar de juiste plateau’s. En de tijd dringt: 15 oktober moeten er plaatjes van de te gebruiken schotels bij de wedstrijdorganisatie zijn ingeleverd.

Dan de wedstrijdopdracht. Die is ook anders. Er moet een visschotel komen met kabeljauw, coquilles en garnalen. ‘Dat wordt even puzzelen’, vat Klerks samen.

Poldervaart ziet daar de humor wel van in en heeft een praktische methode bedacht: ‘We gaan de komende maanden veel kabeljauw eten met garnalen erop en coquilles als amuse.’ Voor het vlees geldt dat de heren gaan stoeien met ossenhaas, runderribstuk, runderwang en runderstaart. Nog een puzzel die gelegd moet worden.

Om de puzzelstukjes compleet te krijgen, gaan de heren op bezoek bij Jonnie Boer. Hij gaat hen advies geven. En ook andere topkoks komen met raad. Ben benieuwd hoe de puzzel er uiteindelijk gaat uitzien eind januari 2009 in Lyon. De stukjes zullen op hun plaats vallen.

Reageer op dit artikel