fotoreportage

Fotoverslag: foodtour door Helsinki

Restaurant

Helsinki ligt op ruim twee uur vliegen van Nederland en is een exponent van de Nordic Cuisine. Het gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten, liefst uit de regio, voert de boventoon. Dat is bijvoorbeeld terug te zien de Hielalahti Markthal

Fotoverslag: foodtour door Helsinki

De Hietalahti Markthal is de grootste biomarkt van Finland. Op deze overdekte markt zijn verschillende vis, vlees en groente-aanbieders ondergebracht. Naast zalmsoorten is er kaviaar, rendier en zijn er verschillende soorten bessen. Bij warenhuis Stockmann, het grootste warenhuis van Finland, hebben ze de achtste verdieping volledig ingericht met verschillende (zelfbedienings)concepten. Wederom weer veel seizoensproducten. De saladbar is enorm populair. Vooral voor de lunch met roggebrood en zalm is Stockmann populair bij Finnen. Beneden in het warenhuis is er 60 vierkante meter met aanbieders van biologische groenten. Naast bio en lokaal is minimalisme de trend in Helsinki. Bij restaurants als Pure bistro en Luomo zie je dat terug op het bord (kleine gerechten) en in het interieur.

Reageer op dit artikel