fotoreportage

Ikibana, Barcelona

Restaurant

Het restaurant Ikibana in Barcelona biedt een mix van Japanse en Braziliaanse gastronomie, twee culturen die tegengesteld lijken: het rustige en minimalistische van het Japanse en het uitbundige en het levendige van het Braziliaanse. De overeenkomst van deze culturen, het landschap als belangrijk element, is terug te zien in het design van het restaurant. Designbureau El Equipo Creativo besloot dit gegeven te gebruiken en creëerde een kunstmatig, bochtige landschap. Hierin is enerzijds het weelderige Braziliaanse landschap vertegenwoordigd en anderzijds wordt er gerefereerd naar het Japanse landschap doormiddel van traditionele Japanse schilderijen, alsmede visuele en dramatische kunst.

Ikibana, Barcelona

Locatie: Barcelona, Spanje
Type: restaurant
Openingsdatum: november 2012
Oppervlakte: 260 m2
Stijl: mix van Braziliaans en Japans
Elementen: hout, bladeren en bloemen
Materialen: plafond is ontworpen als een woud van ineengestrengelde takken, kleurrijke tafels met keramisch afwerking, waarvan de vorm doet denken aan een bloemblad. De vensterpanelen zijn van verschillende gelamineerde glasplaten. Verder zijn overal plantaardige- en bloemelementen in de zaak terug te vinden, zo hangen boven de sushi bar takken met witte bloemen.
Kleuren: hout, tafels: citroengeel, lime groen en passie rood
Fotograaf: Adrià Goula, www.adriagoula.com
Designbureau:El Equipo Creativo
Website:Ikibanagastroclub.es

Reageer op dit artikel