fotoreportage

Dessance, Parijs

Restaurant

Dessance is een nieuw dessertrestaurant in Parijs. De naam is een combinatie van twee woorden: la naissance du dessert (de geboorte van het dessert). Het restaurant serveert dan ook alleen hoogstaande culinaire dessertcreaties.

Dessance, Parijs

Het eenvoudige, stijlvolle interieur is een soort houten prieel. Samen met de immens grote traditionele tuinbank, de tafels met gietijzeren voeten, de klimplanten bij de ramen en de lichtinval, geeft dit de gasten een ontspannen buitengevoel. Het langwerpige restaurant baadt in het licht dat binnenkomt via twee grote ramen die uitkijken op een binnentuin. De hele zaak (muren en plafond) is bedekt met eikenhouten latten. Deze zitten op verschillende afstanden van elkaar op een stalen hekwerk bevestigd. Het elegante design is ook doorgevoerd op de mezzanine. Christophe Boucher, voormalig patissier bij driesterrenrestaurants Ledoyen en Grand Vefour, maakt alle bijzondere desserts. Hij mijdt te veel suiker, boter en room in zijn gerechten en werkt voornamelijk met groenten, fruit en verse kruiden.

Locatie: herenhuis, Parijs, Frankrijk
Type: gastronomisch dessertrestaurant, begane grond en mezzanine, desserts afkomstig van Christophe Boucher (ex-patissier bij sterrenrestaurants Le Grand Véfour en Ledoyen)
Open: januari 2014
Materialen: eikenhouten latten op een ijzeren hekwerk, gietijzeren poten en tafels, stalen stoelen met leren zittingen, bar van graniet, spiegels, planten, tegels
Kleuren: hout, wit en zwarte/grijze tinten
Site: www.dessance.fr
Design: Joseph Grappin