fotoreportage

Topolopompo, Tel Aviv

Restaurant

Topolopompo Fire Kitchen in Tel Aviv is een opmerkelijk restaurant. Het begint bij de naam. Topolopompo betekent in het Koreaans ‘vuurdraak’. De mythische Fire Dragon is de inspiratiebron van de designer.

Topolopompo, Tel Aviv

Bij binnenkomst in het zwart met goud gestylede restaurant, zie je een indrukwekkend gouden gordijn van fijne kettingen. Het is de staart van de draak. De doorschijnende kronkelende staart zweeft door de hele ruimte en brengt een mysterieuze sfeer in het bedrijf. De krachtige zwarte muur, tegenover de ingang, is betegeld met driedimensionale zeshoekige tegels van beton. Het zijn de schubben van de draak. Natuurlijk is vuur een belangrijk element in het bedrijf. De open keuken van het restaurant heeft een grote open-haard-oven. Boven de lange hoge eettafel in het midden van de zaak hangen Aziatische lantaarns. De fonkelende lichtjes zorgen voor een magische sfeer van vuurvliegjes. Ook het menu is onderverdeeld in verschillende ‘vuren’. Chefkok Avi Conforti’s maakt gebruik van verschillende kook-, braad- en frituurtechnieken uit het Verre Oosten.

 

Locatie: Tel Aviv, Israël

Type: restaurant , twee verdiepingen, 158 stoelen

Stijl: cosmo

Open: oktober 2013

Gebruikt materialen: muren zijn van driedimensionale zwarte zeshoekige tegels van beton, akoestisch plafond, bamboe platen en matten, gouden ijzeren netten, grote hoge eettafel gecombineerd met lage eettafel, open-haard-oven

Site:
www.topolopompo.co.il

Design:
BK Architecture

Reageer op dit artikel