fotoreportage

Kemuri, Shanghai

Restaurant

Het geheimzinnige Japanse restaurantconcept Kemuri opende vorig jaar de eerste vestiging in China. Het restaurant met het spannende rode licht bij de ramen maakt voorbijgangers nieuwsgierig. De beplanting aan de buitenkant verleidt mensen om naar binnen te gluren.

Kemuri, Shanghai

Het restaurant laat zien dat je met goedkope oplossingen, als licht, touw en bamboe, een heel bijzondere sfeer kunt creëren. De gevlochten henneptouwen vormen mysterieuze eetruimtes. In combinatie met de ledverlichting zorgen de touwen voor schaduwen en silhouetten in de zaak. Onaangenaam? Nee, de atmosfeer prikkelt je zintuigen en je (onder)bewustzijn. Kemuri is een plek waar je met je lief, half verscholen achter de touwen, wilt genieten van het verfijnde Japanse eten.

Locatie: Hongqiao, Shanghai, China
Open: begin 2014
Type: Japans restaurant
Oppervlakte: 200 vierkante meter
Materiaal: mortel (wanden), sloophout (bar), houten vloer, RED filmblad, henneptouw (1500 meter), keramische plaat, bamboe (beplanting), roestvrijstaal
Kleuren: rood, beton grijs, bruin, hout
Foto’s: Nacasa & Partners
Design: Prism Design, Tomohiro Katsuki, Prism_design.prosite.com

Reageer op dit artikel