fotoreportage

Interieur van pallets

Restaurant

In het drukke Russische winkelcentrum ‘Planeta’ in Krasnoyarsk huisvest het kleurrijke restaurant en café Green Villa Pizza. Interieur en wandbekleding zijn veelal gemaakt van pallets. Het vrolijke en ecologisch ontwerp is overdag een plek voor winkelend publiek en ouders met kinderen.
’s Avonds maakt het restaurant plek voor dj’s en is het de place to be voor jonge, hippe locals.

Interieur van pallets

Bij binnenkomst in Green Villa Pizza trekt een grote roze koe de aandacht. En dit is niet het enige kleurrijke object in de zaak. Russisch designbureau Left over het interieur: ‘Het interieur interpreteert een Italiaans boerendorp. Alle banken zijn gemaakt van pallets met zachte zit- en rugkussens. De banken met groene rugkussens hebben verschillende afmetingen. Dit is onze voorstelling van gras.’
Het ecologische thema van het interieur ondersteunt Green Villa Pizza door het gebruik van verse producten van lokale boerderijen en leveranciers. Grote ramen, groene kleur, natuurthema en opvallende details geven het restaurant een lichte, gezellige en vrolijke uitstraling.

Pallets
Overal in de zaak bevinden zich pallets. Je moet soms echter goed kijken, want designer Anna Gavrichkova heeft ze op een stijlvolle manier verwerkt tot banken, toonbank, wasbakmeubel en plantenbakken. ‘Bij de inrichtingen maken we gebruik van goedkope materialen zoals staal en pallets.’ Zelfs de muren van het restaurant zijn versierd met deze ‘vlonders’. Ze worden gedecoreerd met grafische tekeningen en teksten in vintage kleuren en stijl.

Reageer op dit artikel