fotoreportage

Foto’s BAO: Modern Chinees restaurant met cocktails en dj’s

Restaurant 802

BAO is een modern Chinees restaurant in Kiev. Oude Chinese tradities zijn er verweven met innovaties. Gasten voelen bij binnenkomst de Aziatische sfeer met openhaard, rood spotlicht, water en keramiek. ‘Dit, in combinatie met het indrukwekkende interieur, de moderne keuken, cocktails en dj’s maakt BAO tot allesbehalve een doorsnee Chinees restaurant.’

Foto’s BAO: Modern Chinees restaurant met cocktails en dj’s

BAO ademt de sfeer en de energie van de drie wereldsteden: Singapore, Hong Kong en New York. YOD Design Studio is verantwoordelijk voor het interieur. ‘We gebruikten Chinese restaurants uit Azië en de VS als leidraad voor BAO’, zegt Vladimir Nepiyvoda van YOD.

Gemeenschappelijke tafel voor 40 personen
De zaak heeft verschillende zones met diverse zitmogelijkheden. Bij binnenkomst beland je in een ontvangstruimte met openhaard en tafeltjes. Rechts van deze ruimte bevindt zich de bar en aan de linkerzijde is het restaurant met een grote gemeenschappelijke tafel voor 40 personen. Boven deze tafel hangen duizenden keramische schalen. Designer Nepiyvoda: ‘Elke schaal staat voor een koikarper. Het bijzondere plafond beeldt een draak uit die in de zee duikt. Het is geïnspireerd op de Chinese legende van een koikarper die in een draak verandert zodra deze de ‘Dragon gateway’ passeert. De waterval aan het einde van de kamer symboliseert zo’n poort.’

DJ
Ook brouwt Bao zijn eigen pils, en de cocktails die eruitzien als ware kunstwerken trekken gasten aan. Om de beleving compleet te maken, draait er elke avond een andere dj.’

Reageer op dit artikel