fotoreportage

Horecainterieur: tartaria Prinz Wolf in Amsterdam

Restaurant 898

Michael Wolf’s initiatief tartaria in zijn restaurant Wolf Atelier is zo’n succes, dat hij besloot om het concept een eigen locatie te geven aan de Amsterdamse gracht. Hij opende onlangs Prinz Wolf met onder andere zes soorten tartaar op de kaart. Binnenkijken bij Prinz Wolf.

Horecainterieur: tartaria Prinz Wolf in Amsterdam
AMSTERDAM - Tartaria Prinz Wolf. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

Op zoek naar een nieuw lunchconcept liep Michael Wolf tegen een tartaria aan in Time Out Market, de markthal van Lissabon. Hij paste dit idee direct toe voor de lunch van zijn restaurant Wolf Atelier. Dat was zo succesvol, dat besloten werd om het concept een eigen locatie te geven aan de Prisengracht: Prinz Wolf.

Naam Prinz Wolf

De naam is een samentrekking van de locatie en mijn achternaam’, zegt Michael Wolf, chef-kok en initiator van de tartaria. ‘Het was eigenlijk onze projectnaam. De z achter Prinz is een woordgrapje naar mijn geboorteland Oostenrijk. Wolf, die een cv heeft met top-zaken in binnen- en buitenland, voelt zich al helemaal thuis aan de Amsterdamse gracht. ‘De plek is top, het aantal passanten is veel groter dan op de locatie van Atelier.’

‘Voor mij is het wel drukker nu’

Wolf is gestart zonder de mogelijkheid tot reserveren, maar heeft dat nu aangepast. ‘Gewoon binnenlopen blijft, maar in het weekend willen gasten zekerheid.’
Aan het pand van voorheen Vyne hoefde niet veel te worden gedaan. ‘Er is alleen centraal in de zaak een dubbel werkstation geplaatst zodat gasten de bereidingen kunnen zien. Voor mij is het wel drukker nu. Ik begin om 11.00 uur op de gracht, einde middag voor het servies ga ik naar Atelier waarna ik rond sluitingstijd bij Prinz Wolf afsluit’, zegt hij met een glimlach.

Cijfers Prinz Wolf

Prinsengracht 411, Amsterdam

7
fte’s waarvan 3 in bediening, 3 in de keuken en 1 afwasser

62
couverts, waaronder 2 tafels voor 10 gasten en 7 loveseats

6
soorten tartaar op de kaart, 2 vis, 2 vlees en 2 vega in 85-125-150 grs porties en 6 barbites inclusief oesters

84.000
euro investering voor verbouwing en nieuw meubilair

Beeld: Diederik van der Laan

Foto's

Reageer op dit artikel