fotoreportage

Horecainterieur: Uncle Jim in Utrecht

Restaurant 455

Marin Kwakkelstein en Jeroen Smeets openden een derde zaak in Utrecht: Uncle Jim. ‘Alsof je bij je coole oom op visite bent.’ Ze investeerden in totaal 900.000 euro. De andere zaken van de horecaondernemers zijn Ruig en Tiger Mama.

Horecainterieur: Uncle Jim in Utrecht

De eigenaren van Uncle Jim, Marin Kwakkelstein en Jeroen Smeets, hadden al eerder tegen elkaar gezegd, ‘als dat pand vrijkomt, moeten we ervoor gaan.’ De ligging is perfect bij het hoofdkantoor van de RaboBank en dicht bij de Jaarbeurs, Beatrixtheater en Kinepolis én op 100 meter van hun andere zaak, Ruig.

 

De naam Uncle Jim is tijdloos

We zochten een naam in de trant van Mama Kelly, want dat past perfect bij de mix van lokaal en internationaal publiek zoals wij gaan ontvangen. Over Uncle Jim hadden we direct een goed gevoel’, vertelt Kwakkelstein. ‘Het is tijdloos, taalonafhankelijk en voelt vertrouwd aan.’

Van lichte kleuren naar donkere tinten

De verbouwing werd vanwege de drukke locatie in de bouwvak gepland en verliep probleemloos. Estida heeft de inrichting verzorgd.
Uncle Jim heeft een koffie-, lunch-, diner-, bar- en groepsfunctie. Daarom is gekozen voor lichte kleuren bij binnenkomst, doorlopend naar donkere, sfeervolle tinten achter in het pand.

Biertafels met eigen tapinstallatie

Voor groepen zijn er achterin twee speciale biertafels met een eigen tapinstallatie. ‘Het is zo ingericht dat we alle doelgroepen op elk moment van de dag de juiste sfeer kunnen bieden, ook bezoekers van het Beatrixtheater die even snel een hapje willen eten’, stelt Kwakkelstein.

Cijfers Uncle Jim

Croeselaan 91, Utrecht

210
Couverts, 50 op het terras en 160 binnen aan tafels en bar.

900.000
Euro investering waarvan 575.000 voor verbouwing en inrichting.

3
Uncle Jim is de derde zaak in Utrecht. De eigenaren bezitten ook Ruig en Tiger Mama.

8
Fte’s: 5 keuken en 3 bediening. Plus 12 oproepkrachten.

Beeld: Herbert Wiggerman en Uncle Jim

>>Leestip: Binnenkijken bij Tiger Mama

Foto's

Reageer op dit artikel