nieuws

Ledenwisseling bij Alliance Gastronomique Néerlandaise

Restaurant

De Alliance Gastronomique Néerlandaise, het samenwerkingsverband van toprestaurants in Nederland en België, heeft drie restaurants toegevoegd aan haar vereniging. Ook namen drie leden afscheid van de vereniging.

Bij de nieuwkomers gaat het om De Treeswijkhoeve in Waalre, Yamazato in Amsterdam en restaurant Patrick Devos in Brugge. De nieuwe leden zijn feestelijk onthaald in Chalet Royal in Den Bosch en worden 14 januari aan de pers gepresenteerd. Gelijktijdig werd de nieuwe jaarlijkse gids ‘Guide Alliance 2004’ gepresenteerd.

Bij toetreding tot de Alliance is er sprake van een persoonlijk lidmaatschap. Patron-cuisinier Dick en gastvrouw Anne-Laure Middelweerd (eigenaren van De Treeswijkhoe), Marcel van Aelst (directeur Hotel Okura waar restaurant Yamazato is gevestigd) en patron-cuisinier Patrick Devos zijn op uitnodiging toegetreden.

Arie Siliakus neemt afscheid van de Alliance. De Hoop Op d’Swarte Walvis in Zaandam waar hij het management voerde, is door Ahold verkocht aan een nieuwe eigenaar. Hanneke en Co de Beer verkochten restaurant Hoefslag in Helmond en zeggen het horecavak vaarwel. Philippe Serruys van restaurant Den Gouden Harynck in Brugge verkiest een eigen koers te varen.

De Alliance Gastronomique Néerlandaise is een samenwerkingsverband van 38 toprestaurants, waarvan zes in België. Naast het gezamenlijk uitvoeren van marketingactiviteiten heeft de vereniging als doel het hooghouden van de culinaire cultuur.

Reageer op dit artikel