nieuws

Weinig veranderingen in Guide Alliance 2003

Restaurant

De nieuwe gastronomische gids 2003 van Alliance Gastronomique Néerlandasie heeft weinig veranderingen ondergaan. De recent verschenen ‘Guide Alliance 2003’ heeft een oplage van 150.000 exemplaren en verwisselde slechts twee restaurants. Olivio in Hardewijk en Restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel sloten aan bij de het samenwerkingsverband, terwijl De Bokkepruik (Hardenberg) en Het Groot Paradys (Middelburg) verdwenen uit de lijst van 38 restaurants uit Nederland en België.

‘Na vijftien jaar besloten Heleen en Jaap Istha van De Bokkepruik om persoonlijke redenen een eigen koers te gaan varen. Els en Ron Henderikse verkochten Het Groot Paradys en maken daarom geen deel meer uit van de lijst. Het lidmaatschap is namelijk persoonsgebonden en daarom moet de nieuwe eigenaar van het restaurant uit Zeeland zich opnieuw voor ons bewijzen”, meldt Erica Smeets namens de culinaire organisatie.

De Alliance Gastronomique Néerlandaise werd in 1967 opgericht en heeft als doel het handhaven en verrijken van de culinaire cultuur, de strijd tegen de smaakvervlakking, het ondersteunen of zelfs ontwikkelen van moderne aantrekkelijke scholing voor de medewerkers en het borg staan voor topkwaliteit door middel van internet controles. Tijdens de eindejaarsvergadering werd Fons van Groeningen na drie jaar voorzitterschap opgevolgd door Didi Whitlau. Zij is directeur van restaurant Excelsior van het Amsterdamse hotel De l’Europe.

Reageer op dit artikel