nieuws

20 miljoen voor veiling particuliere wijnkelder

Restaurant

De uit 1820 daterende New Yorkse wijnhandel Acker Merrall & Condit veilt op 26 en 27 oktober een particuliere wijnkelder in 1959 lots die gezamenlijk 20 miljoen dollar (14 miljoen euro) moet opbrengen.

20 miljoen voor veiling particuliere wijnkelder

De wijnveiling wordt in ronkende advertenties ‘de belangrijkste wijnveiling van 2007’ genoemd. In totaal komen 11.474 flessen onder de hamer, schrijft wijn.blieb.nl.

De verkoper, anoniem maar vermoedelijk uit Californië afkomstig, heeft duidelijk een grote voorliefde voor wijnen uit de Franse wijnstreek Bourgogne: liefst 1297 lots bestaan uit wijnen van het beroemde wijnhuis La Romanée-Conti, gerangschikt vanaf het jaar 1919.

Daarnaast staan veel andere grote namen uit de Bourgogne op de lijst. Ook ander wijnstreken zijn goed vertegenwoordigd, zoals Bordeaux met 123 lots Château Pétrus en 147 lots Château Cheval Blanc en bijvoorbeeld de Spaanse wijnklassieker Vega Sicilia met een fles uit 1917.

Zie ook:

Reageer op dit artikel