nieuws

Ranglijst met duurste restaurants openbaar

Restaurant

Oud Sluis in Sluis is met afstand het duurste restaurant van Nederland. Het driesterrenrestaurant van Sergio Herman blijft De Librije en InterScaldes ruim voor. Dat blijkt een ranglijst met de honderd duurste restaurants van Nederland.

Ranglijst met duurste restaurants openbaar

De online restaurantgids Diningcity.com legde vele menukaarten naast elkaar en stelde een top-100 samen. De ranglijst is gebaseerd op de gemiddelde prijs van een driegangenmenu uit het voorjaar, de zomer en het najaar.

Bij Oud Sluis in Sluis kost een driegangenmenu 125 euro. De Librije in Zwolle vraagt 104 euro en InterScaldes in het Zeeuwse Kruiningen berekent 103 euro. Beluga in Maastricht rondt het af op honderd euro en het Haarlemse Lambermon’s calculeert 95,50 euro.

De top-10 wordt volledig gemaakt door De Kromme Watergang (91 euro), Parkheuvel (90 euro), De Lindenhof (89 euro), De Bokkedoorns (88 euro) en La Rive in het Amstel Hotel (87 euro).

De ranglijst wordt gesloten door De Engel in Rotterdam. Den Blijker berekent 53 euro voor een driegangenmenu. De complete ranglijst is te vinden op internet.

Reageer op dit artikel