nieuws

Rookverbod: dessertomzet zakt in

Restaurant

Het rookverbod in België zorgt ervoor dat de omzet van desserts en koffie in restaurants flink is gedaald. Veel Belgische rokers zitten minder lang aan tafel waardoor het dessert vaak wordt geschrapt.

Rookverbod: dessertomzet zakt in

Dat blijkt uit een enquête van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). ‘Rokers blijven minder lang zitten na een maltijd en dus vertrekken ook de niet-rokers van het gezelschap sneller’, meldt NSZ.

Verder blijkt dat het type gast wijzigt door het rookverbod. Volgens NSZ komen duidelijk minder rokers en minder groepen eten, terwijl het aantal families en niet-rokers toeneemt als gast.

In België geldt sinds 1 januari 2007 een rookverbod in de horeca. In kleine cafés en frietkramen mag er nog wel worden gerookt. Wel is het zo dat deze bedrijven over goede installatie moeten beschikken om de lucht te zuiveren.

Reageer op dit artikel