nieuws

Lekker slaat nieuwe weg in

Restaurant

Met het aantreden van de nieuwe hoofdredacteur van Lekker, Makkie Mulder, slaat de meest toonaangevende Nederlandse restaurantgids ook een nieuwe weg in. De formule blijft gelijk, maar de stijl wordt verfrist en nieuwe onderdelen maken hun intrede.

Lekker slaat nieuwe weg in

‘Er is een nieuw logo, een nieuwe typografie en lay-out en mooie fotografie. Verder is de uitstraling kosmopolitischer: stoerder, steviger en passend bij de dynamiek van culinair Nederland. Een dynamiek waar we trots op zijn’, aldus Mulder.

Nieuw dit jaar is de toevoeging Lekker Slapen. Hierin staan een paar honderd adressen van hotels in de buurt van de Top 100-restaurants.

Ook is een nieuwe sparringpartner voor Wynand Vogel bijgekomen. ‘Ook hij heeft zijn sporen op culinair gebied dubbel en dwars verdiend. Ik kan helaas niet zeggen wie het is.’

De koers van het blad zal volgens Mulder niet veranderen: ‘Lekker is dé leidraad voor lekker eten op het hoogste niveau. Het gaat om gastronomie en genieten. Dat wil ik graag zo houden.’

Ervaring met culinaire bladen maken heeft Mulder, ze is naast hoofdredacteur van Lekker ook hoofdredacteur van Delicious. Ze zal echter niet net als haar voorganger Guido Nijssen zelf uit eten gaan. ‘Ik werk meer op de achtergrond dan mijn voorganger. Hij was meer kok, ik ben vooral bladenmaker. Ik heb wel een mening die ik uiteraard deel met Wynand Vogel. Hij stuurt de 70 rapporteurs aan.’

De Lekker voor 2009 verschijnt op 11 november. Wat daar precies in staat, houdt Mulder nog even angstvallig geheim. ‘Ik kan geen tipje van de sluier oplichten maar het staat niet stil in de horeca en zeker niet het afgelopen jaar. En dus ook in de top tien niet. De culinaire wereld bruist en dat vind je straks terug in Lekker.’

Reageer op dit artikel