Yokoo won in september 2008 De Gouden Pollepel, de prijs voor het beste restaurant in de regio Rijnmond/Drechtsteden/Rivierenland.
Geen sfeer
Chiel Jongejan zegt in het Algemeen Dagblad: ‘Bij Yokoo kon je waanzinnig goed eten. De chef-kok, Sabri Koçoglu, was een kanjer. Het restaurant heeft het op sfeer verloren. Yokoo was te kil. Daarnaast was de eigenaar slecht in marketing. Het winnen van De Gouden Pollepel had hij moeten uitbuiten.’
Jongejan hoopt vóór Koninginnedag zijn nieuwe zaak te kunnen openen.
Chef-kok Sabri Koçoglu, een Rotterdammer met Turkse wortels, kwam via Excelsior in Amsterdam, Le Gavroche in Londen, Thackeray's in Tunbridge Wells en Le Cirque in Scheveningen bij Yokoo te werken.
Robert Kranenborg
Zijn belangrijkste leermeester, Robert Kranenborg, zei tijdens de uitreiking van De Gouden Pollepel, afgelopen september in de Kunsthal, dat Sabri de drive heeft 'er alles uit te halen wat erin zit'. ‘Zijn constante nieuwsgierigheid zal hem ver brengen. De manier waarop hij een pan vasthoudt, hoe hij de groenten snijdt, daaruit lees je een grote kok.’