nieuws

El Bulli gaat definitief dicht

Restaurant

Topchef Ferran Adria heeft besloten zijn driesterrenrestaurant El Bulli, voor velen het beste restaurant ter wereld, definitief te sluiten. In januari meldde hij dat hij het restaurant in Rosas in 2012 dicht wilde doen om het in 2014 weer te openen.

El Bulli gaat definitief dicht

De sluiting van het restaurant heeft te maken met de financiële situatie rondom het restaurant en het laboratorium van Adria in Barcelona. Naar nu blijkt moet er jaarlijks een half miljoen euro bij om uit de kosten te komen.

El Bulli is slechts zes maanden per jaar open. De andere helft van het jaar werkt Adria in een peperduur kooklaboratorium in Barcelona aan nieuwe creaties voor de menukaart. Met lezingen en het geven van workshops over de wereld verdient Adria zijn geld, zo laat de Spaanse topchef weten in de The New York Times.

Adria wil inkomsten voortkomend uit lezingen gebruiken om een nieuwe kookschool op te zetten. Hij wil daar aan de slag met de beste kooktalenten ter wereld. De kookacademie moet een plaats worden voor ‘free thinking and kicking ‘ wat betreft voedsel en koken.

Tip

Bekijk hier het interview van Misset Horeca met Ferran Adria.

Reageer op dit artikel