nieuws

François Geurds wint opnieuw SpecialBite

Restaurant

De Chef-kok van Ivy in Rotterdam, François Geurds, is opnieuw uitgeroepen tot winnaar van SpecialBite. Hij staat op de eerste plek van de gelijknamige restaurantgids.

François Geurds wint opnieuw SpecialBite

Volgens de organisatie waren de spotters, recensenten en de redactie het eens: Ivy blijft het ‘paradepaardje’ zo citeert Zestz. De gids schrijft dat in een jaar ‘waarin veel koks en restaurants ploeterden om overeind te blijven, de chefkok zijn Rotterdamse restaurant Ivy naar een duizelingwekkend culinair niveau bracht’.

Geurds versterkte zijn team in september met Halil Asar en nam nog vijf nieuwe koks aan. Het is dit jaar de derde keer op rij dat hij deze titel wint.

De gids telt verder 158 nieuwe adressen. De beste nieuwkomer in culihoofdstad Rotterdam heet ‘ De Jonge de Jong’ en in Amsterdam wordt die plek ingenomen door Wilde Zwijnen en Lastage.

Zuid-Holland zou als provincie de beste culinaire kaarten hebben. ‘ Hier gebeurt van alles en op hoog niveau’, zegt SpecialBite. ‘We kunnen niet anders dan genieten en uitzien naar wat dit jaar ons weer allemaal voor spannends gaat brengen’.

Reageer op dit artikel