nieuws

Wakker Dier: Librije vegetariërvriendelijkst

Restaurant

De Librije in Zwolle is dinsdag door Wakker Dier uitgeroepen tot het vegetariërvriendelijkste sterrenrestaurant van Nederland. Chef-kok Jonnie Boer is blij met de titel. ‘Ik heb het koken met groenten altijd geweldig gevonden. Eigenlijk is de vegetarische keuken de mooiste keuken, liet hij in een reactie weten.

Wakker Dier: Librije vegetariërvriendelijkst

De Librije in Zwolle is dinsdag door Wakker Dier uitgeroepen tot het vegetariërvriendelijkste sterrenrestaurant van Nederland. Chef-kok Jonnie Boer is blij met de titel. ‘Ik heb het koken met groenten altijd geweldig gevonden. Eigenlijk is de vegetarische keuken de mooiste keuken’, liet hij in een reactie weten.

In verband met het uitkomen van de nieuwe Michelingids dinsdag, wilde Stichting Wakker Dier weten in welk sterrenrestaurant mensen het beste terechtkunnen voor een vegetarisch diner. Volgens de stichting houdt de organisatie van de Michelingids geen rekening met duurzaamheid. Wakker Dier hoopt haar met deze verkiezing wakker te schudden.

Au coin des bons enfants in Maastricht gaat er met de tweede prijs vandoor. Schathoes Verhildersum in Leens strijkt de derde prijs op.

De jury bestond uit Tros-presentatrice Antoinette Hertsenberg, presentator en sexy vegetariër Leon Verdonschot en vegetarisch kok bij de Volkskeuken Pay-Uun Hiu.Pay-Uun Hiu roemt ‘de jonge groenten, afkomstig uit de eigen kas van De Librije: piepkleine worteltjes, ienemienie paksoytjes, babywitlofjes, pinkdunne courgettes en pas ontkiemde aspergekopjes’. Au coin des bons enfants serveert originele gerechten, zoals gebakken grapefruit en gecaramelliseerde witlof met aardappelsaus en truffel. Bij Schathoes Verhildersum smaakte de vloeibare salade ‘net zo fantastisch als haar naam klinkt!’ De jury voelde zich bij alle drie de restaurants als vegetariër zeer welkom.

Uit onderzoek door bureau Team 4 in opdracht van Wakker Dier in 2009 bleek dat 41 procent van de Nederlanders 2 tot 4 dagen per week geen vlees eet en 9 procent zelfs meer dan 5 dagen in de week.

Reageer op dit artikel