nieuws

Heldhaftige restaurantgast zwaargewond na steekpartij

Restaurant

Een 53-jarige gast van Brasserie Dennenrhode in Doornspijk is zaterdagavond zwaargewond geraakt nadat hij de eigenaresse ven het restaurant en haar dochter probeerde te beschermen. De twee werden bedreigd door een door man met een mes.

Heldhaftige restaurantgast zwaargewond na steekpartij

De bedreiger kwam volgens de eigenaresse rond acht uur ’s avonds de Brasserie binnen en dreigde de eigenaar Rudy te vermoorden. ‘Maar hij lag die avond ziek in bed’, zo zegt de eigenaresse van het restaurant in de Telegraaf.

Volgens de vrouw riep de man ‘Ik ga hem vermoorden, hij gaat dood’. Toen de doorgedraaide man in de buurt van haar dochter kwam, ging ze tussen hem en haar dochter in staan. De man trok daarop een groot mes en zette het tegen haar zij.

Twee restaurantgasten twijfelen geen moment en springen op de man af om hem te overmeesteren. De man stak zijn mes echter meteen in de borst van één van de mannen. De andere gast weet de dader te overmeesteren door hem met een pook op zijn hoofd te slaan.

Motief

Volgens de eigenaresse woont de dader sinds twee maanden in een huisje op het bospark waar het restaurant ook staat. Haar man had de dader al een keer het restaurant uitgezet omdat hij vervelend begon te doen en de dochter uitschold en bedreigde.

Reageer op dit artikel