nieuws

Wakker dier en Jort Kelder starten actie tegen foie gras

Restaurant

Wakker dier en Jort Kelder starten vandaag met een radiocampagne tegen het eten van foie gras in de horeca. In de spot roept kelder op om te stoppen met de ‘rechtse hobby’ foie gras.

Wakker dier en Jort Kelder starten actie tegen foie gras

Het product verschijnt volgens Wakker Dier vooral met kerst op de menu’s. Voor de organisatie is het een aanleiding om de consument wakker te schudden, zo net voor Kerst.

Jort Kelder: ‘Het is verre van chique om je met kerst vol te vreten met dierenleed. En zeker niet met levers van gedwangvoederde eenden en ganzen.’

De spot gaat als volgt: ‘Landgenoten! Tot u spreekt Jort Kelder. Ik ben dol op rechtse hobby’s! Maar ééntje moet nu echt stoppen: foie gras eten. Ofwel, het onder dwang vetmesten van eenden en ganzen. Houd het een beetje netjes deze kerst! Eet geen dierenleed…en zeker geen foie gras. Meer weten? Kijk op wakkerdier.nl’

Wakker Dier voert sinds enkele jaren campagne tegen foie gras. Met succes, naar het schijnt. Veel horecabedrijven in Nederland laten foie gras links liggen: Bijenkorf, Makro, het restaurant van de Tweede Kamer, Rabobank, PGGM, KLM, Carlton, Mövenpick, Bilderberg, NH Hoteles, Marriot Hotels en vele andere restaurants. Zelfs koningin Beatrix serveert geen foie gras meer bij staatsbezoeken.

De laatste maanden waren er al meer acties tegen foie gras.

Reageer op dit artikel