nieuws

Eigenaar Bib Gourmand-zaak Chardiné verdacht

Restaurant

Er zijn problemen bij het met een Bib Gourmand bekroonde restaurant Chardiné in Heerlen. De eigenaar van het restaurant wordt door justitie verdacht van een aantal ernstig strafbare feiten.

Eigenaar Bib Gourmand-zaak Chardiné verdacht

Dat meldt de regionale nieuwssite Limburger.nl. Om welke strafbare feiten het gaat, wil justitie vooralsnog niet kwijt.

Maar volgens het politieonderzoek gaat het om dermate ernstige feiten dat hangende het onderzoek de gemeente van plan is de horeca- en drankvergunning van Chardiné in te trekken.

‘Dat aantasting van de openbare orde en daarmee tevens de zedelijkheid wordt gevreesd bij het van kracht blijven van de verleende vergunningen. Dit mede in verband met het feit dat het restaurant fungeert als een leerwerkplek voor stagaires’, laat de gemeente Heerlen in een persverklaring weten, meldt Limburger.nl.

Op het Limburgse ondernemersplatform Wijlimburg.nl wordt gemeld dat de eigenaar van de zaak tevens bestuurslid is van de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Volgens de partner van de eigenaar zit de man momenteel vast op het politiebureau van Heerlen en zou het gaan om verdenkingen van seksuele intimidaties van een stagaire.

Restaurant Chardiné is een stijlvol ingericht restaurant in Heerlen. Het restaurant begint over een Bib Gourmand van Michelin. In restaurantgids GaultMillau staat het restaurant genoteerd met vijftien punten op een maximaal aantal van twintig.

Reageer op dit artikel