nieuws

Boris Bassa draagt winst Glazen Kalf aan Cas Spijkers op

Restaurant

Direct nadat Boris Bassa, 20-jarige student aan de Cas Spijkers Academie, op maandag 31 januari het Glazen Kalf had gewonnen op de EFFF in Maastricht, droeg hij de prijs op aan zijn doodzieke leermeester Cas Spijkers.

Boris Bassa draagt winst Glazen Kalf aan Cas Spijkers op

‘Geweldig. Dit is mijn eerste wedstrijd waar ik aan mee doe. Het is aan Meneer Spijkers te danken dat ik hier heb gewonnen. Het gaat nu niet zo goed met hem, maar ik wil graag even zeggen dat ik veel van hem heb geleerd’, klonk het spontaan uit de mond van Bassa. ‘Dat siert je dat je Cas Spijkers zo noemt’, vond juryvoorzitter Ad Janssen. Spijkers is ernstig ziek.

De winnaar, die werkt op golfbaan The Dutch in Spijk, sprong er volgens Janssen uit omdat het door hem bereide kalfsvlees de juiste gaarheid had. Ook de combinatie van het vlees met de garnituren was goed. Uit handen van Henny Swinkels van de Van Drie Group kreeg Bassa het Glazen Kalf uitgereikt.

Naast Bassa deden er nog drie finalisten mee aan de competitie waarbij ze in anderhalf uur een hoofdgerecht met kalfsvlees moesten bereiden. De andere kandidaten waren Niels le Roij, Rick Kleijwegt en Monique Troc-Posset.

Reageer op dit artikel