nieuws

Cour du Nord, Hof van Saksen: alleen nog voor groepen open

Restaurant

Restaurant Cour du Nord op het luxe vakantieresort Hof van Saksen in het Drenthse Nooitgedacht is alleen nog voor groepen vanaf 15 personen geopend. Deze groepen kunnen er alleen nog terecht voor het diner, de lunch is in z’n geheel geschrapt.

Cour du Nord, Hof van Saksen: alleen nog voor groepen open

Het voormalige sterrestaurant op Hof van Saksen geeft aan alleen nog voor besloten gezelschappen open te gaan. ‘Het restaurant gaat alleen nog voor groepen open. Of bijvoorbeeld met de feestdagen. Dan verwachten we wel voldoende reserveringen’

Hof van Saksen

Deze werkwijze hanteert het restaurant al een kleine maand, zo geeft Annemiek Stuart van Hof van Saksen aan. Vragen over het waarom van deze beslissing en de gevolgen voor het restaurant en haar witte en de zwarte brigade, kan Stuart niet beantwoorden. Het hoofd Food&Beverage van het park was niet bereikbaar voor vragen.

Op de eigen website meldt het restaurant: ‘Cour du Nord is geopend bij meer dan 15 couverts. Uiteraard kunt u Cour du Nord ook exclusief afhuren.’

Michelinster

Cour du Nord is een van de vijf restaurants op het Drentse vakantiepark. In november 2008 werd het als eerste restaurant in Nederland en Europa op een vakantieresort bekroond met een Michelinster. De zaak stond toen nog onder leiding van Meesterkok Pieter de Ronde. Twee jaar later verloor Cour du Nord haar ster.

Vakantiepark Hof van Saksen verkeerde lange tijd in zwaar weer en dreigde zelfs failliet te gaan. Dit faillissement is van de baan en er wordt momenteel door de banken onderhandeld met een nieuwe exploitant.

Reageer op dit artikel