nieuws

Martijn Kajuiter blijft in bezit Michelinster

Restaurant

Het Cliff House Hotel in het Ierse Waterford heeft zijn Michelinster behouden. De keuken staat onder leiding van Nederlander Martijn Kajuiter, die opgetogen reageert op het nieuws. ‘Een geweldige verdienste, zeker gezien de donkere recessie waarin het land zich bevindt.

Martijn Kajuiter blijft in bezit Michelinster

Kajuiter en zijn team kregen de dag voor de publicatie van de nieuwe Michelingids ook nog eens 3 AA rozetten toegekend. De Nederlander verblijft daarmee in exlusief gezelschap, want in Ierland zijn slechts zes restaurants die in het bezit zijn van minimaal drie AA rozetten.

‘De gidsen geven ons de wind in de zeilen die we nodig hebben in dit mooie maar in onrust verkerende land’, aldus Kajuiter. ‘Het is fantastisch dat we de ster hebben kunnen behouden, dat is hier zeker geen vanzelfsprekendheid. We hebben dit jaar wederom stappen gemaakt en zijn stabieler en constanter dan ooit.’

Volgens de chef is het een extra compliment dat dit is gelukt ondanks de personele problemen. In augustus luidde hij de noodklok, nadat hij de helft van de veertien keukenvacatures niet ingevuld kreeg. ‘In combinatie met de recessie in Ierland is het sterbehoud een geweldige verdienste.’

Kajuiter kijkt vol vertrouwen uit naar het nieuwe jaar. ‘Voor 2012 ondernemen we extra stappen, waardoor we dit niveau en deze beloningen kunnen blijven waarborgen.’

De Nederlander stapte in 2007 over van het Amsterdamse restaurant De Kas naar het nieuwe hotel. In 2010 kreeg hij een Michelinster.

Reageer op dit artikel