nieuws

Perceel en Wereldmuseum opvallende nieuwkomers GaultMillau 2012

Restaurant

Restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel en Het Restaurant Wereldmuseum in Rotterdam zijn de nieuwkomers in de GaultMillau 2012, die als ‘koplopers’ zijn bestempeld. Maandag 31 oktober is in Scheveningen de presentatie van de gids.

Perceel en Wereldmuseum opvallende nieuwkomers GaultMillau 2012

In de GaultMillau 2012 staan veertig nieuwe restaurants. De makers van de gids, The Wine& Food Association, kondigen aan dat Perceel in Capelle aan den IJssel en Het Restaurant Wereldmuseum in Rotterdam vooroplopen bij de nieuwkomers. Zo’n dertig eetgelegenheden komen niet meer voor in de editie van 2012.

Voor de toppers zijn dertien GaultMillau-awards te winnen, waaronder Chef van het Jaar en Belofte van het Jaar. Eerder werden de nominaties in de categorieën Talentvol sommelier van het Jaar, Belofte van het Jaar en Talentvol gastheer/gastvrouw van het Jaar – voor het eerst – bekendgemaakt. Die genomineerden hebben zich tijdens de beurs Fine Food Professional op 3 oktober voor verschillende jury’s gepresenteerd.

Gelegenheidsbrigade van topchefs

Tijdens een feestelijke avond voor genodigden in AFAS Circustheater in Scheveningen wordt de gids gelanceerd en worden de awards uitgereikt. Een gelegenheidsbrigade van topchefs uit de Haagse regio voorziet de gasten van gerechtjes. Naast Niven Kunz (Niven, Rijswijk) bestaat deze uit Paul van Waarden (Rijswijk), Marcel van der Kleijn (Calla’s, Den Haag), Patrick Kelder (Crème Crue, Rijswijk), Mario Ridder (De Zwethheul, Schipluiden) en Gert-Jan Cieremans (Seinpost, Scheveningen).

De uitgave van 2012 bevat meer dan vijfhonderd restaurants en tweehonderd hotels. Volgens The Wine & Food Association zal de gids meer dan tweehonderd betaalbare restaurants (40 euro per persoon) bevatten.

Reageer op dit artikel