nieuws

Robert Kranenborg presenteert kookboek

Restaurant

Bij uitgeverij Carrera verschijnt komende maand het eerste van vier delen van het boek ‘De keuken van Kranenborg’. Aan de hand van de vier seizoenen geeft tv-kok Robert Kranenborg recepten en beschrijft hij zijn weg naar de top. Deel 1 heet Winter.

Robert Kranenborg presenteert kookboek

‘Mijn doelgroep is de betere amateur en de jonge professional. Zeg maar de mensen die deel kunnen nemen aan het programma Topchef, dat ik sinds 2010 samen met Julius Jaspers presenteer.’

Kranenborg noemt de serie geen kookboeken, maar boeken over koken. ‘Ik schets (..) een modernere aanpak. Het komt erop neer dat je met beleid in de keuken staat. Dat alle vier of vijf pitten tegelijk bezet zijn, als het ware.’

Behalve eigen signatuurgerechten presenteert de voormalige sterkok ook gerechten en recepturen van collega-chefs. In de meeste gevallen eigen interpretaties. Daarnaast vertelt hij over ‘de gastronomische levensreis die hij maakte en die hem vormde’.

Reageer op dit artikel