nieuws

Ook Karpendonkse Hoeve* in zee met Groupon

Restaurant

Sterrestaurant De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven heeft ook een deal gesloten met Groupon. Eigenaar Ingrid van Eeghem besloot hiertoe naar aanleiding van een telefoongesprek met Niven Kunz en de berichtgeving over zijn deal op MissetHoreca.nl.

Ook Karpendonkse Hoeve* in zee met Groupon

De Karpendonkse Hoeve is de tweede sterzaak die in korte tijd een deal heeft gesloten met Groupon. In navolging van Niven in Rijswijk biedt ook het Eindhovense restaurant een proeverij van tien gangen aan. In dit specifieke geval: 99 euro voor twee personen en 169 euro voor vier personen.

Ogen geopend door Niven Kunz

Collega Niven Kunz overtuigde Ingrid van Eeghem er persoonlijk van de deal te sluiten. ‘Tijdens een gesprek met Groupon wezen zij mij op de actie van Niven’, vertelt Van Eeghem. Ze bekeek de reacties onder het artikel over de deal van de sterchef op de website van Misset Horeca en nam telefonisch contact met hem op.

‘Ik ben onder de indruk geraakt van de manier waarop Niven Kunz omgaat met de actie van Groupon en heb hem gevraagd naar zijn ervaringen’, verklaart Van Eeghem. ‘Hij heeft mijn ogen geopend. En ik heb goed gekeken naar de reacties onder het artikel dat hierover op jullie website was verschenen.’

In een van die reacties werd gewaarschuwd voor de btw-afdracht aan Groupon. Van Eeghem: ‘Die heb ik uit de afspraak gehouden. En iemand die ervaring had met dergelijke deals vertelde dat niet ingeleverde coupons niet worden afgerekend door Groupon. Dat is bij ons wel het geval.’

De (verdere) voorwaarden zijn gelijk aan de deal die Niven Kunz sloot. 12 euro per couvert is voor Groupon (24 euro voor 2 personen). Ook Ingrid van Eeghem houdt dus 37,50 per persoon over, exclusief de drankomzet.

Niet dé oplossing, wel het proberen waard

Afgelopen vrijdag startte het aanbod voor de zogeheten premium members van Groupon. Zij konden 24 uur boeken en in die tijd werden 451 deals gesloten. Van Eeghem: ‘Omdat daar ook een aantal reserveringen voor 4 personen bij is, zitten we nu op zo’n 1100 couverts.’

Vanaf maandag 13 februari draait de deal drie dagen voor alle andere belangstellenden. Van Eeghem: ‘Het maximum aantal vouchers is 3500, maar ik denk niet dat wij dezelfde hoeveelheid halen als Niven. Ik heb ingezet op 1500.’

Ingrid van Eeghem is zich ervan bewust dat de reacties in de horeca wisselend zullen zijn en dat een dergelijke samenwerking van De Karpendonkse Hoeve wellicht niet werd verwacht vanwege het ‘traditionele’ verleden van het sterrestaurant.

‘Dit is niet dé oplossing en ook niet hét middel, maar het is wel het proberen waard’, aldus de eigenaar. ‘Onze uitdaging is er een Karpendonkse Hoeve-beleving van te maken. We zijn ons ervan bewust dat veel van de Groupon-mensen niet terugkomen, maar het is wel een manier om de doelgroep te vergroten en ambassadeurs te kweken.’

De eerste ervaringen van Van Eeghem zijn positief. ‘We hebben veel telefoontjes gehad van mensen die een voucher wilden bestellen via Groupon en vroegen naar bijvoorbeeld de prijzen van onze wijnarrangementen. Het blijkt toch wel een geliefd cadeau.’

Reageer op dit artikel