nieuws

Absolute top GaultMillau 2012 groeit

Restaurant

GaultMillau 2012 telt zes restaurants met een score die ligt tussen 19 en 20 punten, dat is er één meer dan vorig jaar. Belangrijke stijgers zijn Chapeau! in Bloemendaal, De Kromme Watergang in Hoofdplaat en Tout-à-Fait in Maastricht.

Absolute top GaultMillau 2012 groeit

Dit nieuws meldt GaultMillau-hoofdredacteur Jan van Lissum aan de vooravond van de bekendmakingen van de nieuwe scores op de eigen website. Of de vijf beste restaurants van 2011 – Oud Sluis in Sluis, Inter Scaldes in Kruiningen, Beluga in Maastricht, De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen – ook dit jaar tot de zogeheten Supertop (19 punten en meer) behoren, wordt nog niet bekendgemaakt.

Eerder meldde de gids al dat Perceel in Capelle aan den IJssel en Het Restaurant Wereldmuseum in Rotterdam de ‘Koplopers’ zijn onder de nieuwkomers, en dat ruim veertig nieuwe restaurants zijn opgenomen.

De presentatie van GaultMillau 2012 is maandag 31 oktober in Scheveningen. Volgend jaar is – na drie jaar gemeente Den Haag – een andere stad gastheer. De gids ligt een dag later in de winkel.

Reageer op dit artikel