nieuws

Achterhoek wil zich culinair profileren

Restaurant

De Achterhoek wil zich als regio culinair op de kaart zetten. Om dat te realiseren, vindt het komende half jaar zes keer het evenement ‘Gaon etten in de Achterhoek’ plaats. Achterhoekse koks koken met lokale producten.

Achterhoek wil zich culinair profileren

‘Eet de Achterhoek in de Achterhoek’ is het thema van het initiatief waarmee de Achterhoek zich als regio culinair op de kaart wil zetten. Zes keer vindt het culinaire evenement ‘Gaon etten in de Achterhoek’ plaats op zes verschillende locaties.

De aftrap is vrijdag 13 april in de omgeving van Hummelo. Over de exacte locaties wordt nog niets losgelaten. Arthur Ross, chef-kok van Villa Ruimzicht in Doetinchem, staat de eerste avond achter de kachel. Het diner wordt geserveerd aan lange tafels.

Naast eten en drinken is er aandacht voor Achterhoekse kunst en cultuur, muziek en verhalen. Meer informatie is te verkrijgen via de website Gaon.nl. Dit is ook de plek om te reserveren (50 euro per persoon, inclusief consumpties).

Reageer op dit artikel