nieuws

Actieweek bezorgt sterzaken € 1,5 mln omzet

Restaurant

Dining with the Stars heeft sterrestaurants totaal anderhalf miljoen euro omzet opgeleverd. Een week lang konden gasten tijdens de actieweek tegen een gereduceerd tarief een lunch of diner nuttigen in een sterrestaurant naar keuze.

Actieweek bezorgt sterzaken € 1,5 mln omzet

Initiatiefnemer Jeroen van den Brink van SeatMe.nl laat weten dat er 14.500 reserveringen zijn geweest voor Dining with the Stars, gehouden van 7 tot en met 13 juni. De gemiddelde besteding per persoon kwam uit op 105 euro.

‘Dan is de totale omzet ruim anderhalf miljoen euro. Parkheuvel bijvoorbeeld heeft zevenhonderd gasten over de vloer gehad met een gemiddelde van 110 euro per gast’, aldus Van den Brink, die verder aangaf dat meer dan zeventig sterrestaurants deelnamen aan de actieweek.

Uit een enquête onder de deelnemers van de actieweek blijkt dat 92 procent het uitgekozen restaurant zou adviseren aan vrienden. 88 Procent laat weten bij de volgende editie van Dining with the Stars weer te reserveren.

Ruim driekwart van de gasten nam voor het eerst deel aan Dining with the Stars. Ze beoordeelden de sterrestaurants gemiddeld met een 8,6 voor de maaltijden. De bediening kreeg gemiddeld een 8,2.

41 Procent van de gasten betaalde met PIN, 15 procent contant, 11 procent met American Express en 33 procent met een andere creditcard. Totaal vulden 3168 deelnemers van Dining with the Stars het enquêteformulier in.

Reageer op dit artikel